MAI: 16 localităţi din şase judeţe au fost afectate de ploile torenţiale

Un număr de 16 localităţi din şase judeţe au fost afectate de ploile torenţiale, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Marius Militaru.

„În urma ploilor torenţiale, în ultimele 24 de ore au fost afectate 16 localităţi din şase judeţe (Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Neamţ, Sălaj, Suceava şi Timiş). În total au fost inundate 189 de gospodării şi anexe gospodăreşti, 16 hectare de teren arabil iar 45 de fântâni au fost colmatate. De asemenea, au mai fost afectate 12 drumuri naţionale, judeţene şi comunale, trei poduri şi 18 podeţe”, a precizat Marius Militaru.

El a spus că pompierii au evacuat 38 de persoane din comuna Almaş, judeţul Sălaj.

Militaru a menţionat că, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice, au acţionat duminică peste 200 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, inspectoratelor judeţene de poliţie şi jandarmi, alături de pompieri civili, cu 75 de mijloace de intervenţie.

Militaru a adăugat că 109 localităţi din 13 judeţe au avut probleme în alimentarea cu energie electrică, echipe ale SC Electrica acţionând pentru remedierea defecţiunilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.