Neamţ: Gheorghe Ştefan câştigă al treilea mandat de primar, dar USL câştigă consiliul local

Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a câştigat un nou mandat în fruntea municipiului, în urma scrutinului de duminică, 10 iunie, cu peste 2.500 de voturi în faţa principalului contracandidat, de la USL, potrivit numătorii parlalele realizate de A.P.E.L. (PDL-UNPR-PNŢCD).

Astfel, Gheorghe Ştefan a fost votat de circa 20.800 de alegori, în timp ce Cătălin Vasile Drăguşanu, candidatul USL a obţinut 17.580 de voturi.

La Consiliul Local Piatra Neamţ, USL va obţine 11 dintre cele 23 de mandate de consilier. A.P.E.L. ar urma să obţină 9 mandate de consilieri iar PP-DD celelalte două mandate.

Astfel, nici un partid sau alianţă nu deţine majoritatea în legislativul judeţean şi este nevoie de o înţelegere în Consiliul Local.

Candidaturi pentru funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ, în alegerile locale de duminică, au fost prezentate de Alianţa A.P.E.L. (PDL-UNPR-PNŢCD), USL, Partidul Verde, Partidul Alianţa Socialistă, Partidul România Mare, Partidul Poporului – Dan Diaconescu dar şi un independent, Viorel Chirilă.

Pentru Consiliul Local au depus liste complete APEL, USL, PP-DD, PNGCD, PRM şi PER, în timp ce Partidul Forţa Civică şi Partidul Verde au avut doar un candidat, Partidul Poporului a avut trei candidaţi iar Partidul Alianţa Socialistă 13 candidaţi. De asemenea, au candidat şi independenţii Viorel Chirilă şi Liviu Negelschi.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.