Neamţ: USL câştigă cele mai multe primării, APEL pe cele mai importante

USL Neamţ a câştigat numărul cel mai mare de primari din judeţul Neamţ dar Alianţa A.P.E.L. (PDL-UNPR-PNŢCD) a câştigat principalele primării din judeţ, se arată într-o situaţie întocmită de reprezentanţii A.P.E.L., şi care are la bază numărătoarea paralelă a voturilor din cele 83 de localităţi ale judeţului.

Astfel, USL a obţinut 46 de primării din judeţ, între care două de oraşe, respectiv la Bicaz şi Târgu Neamţ. Cele două primării orăşeneşti au fost conduse în ultimele două mandate de primari ai PDL.

Citeste si:  BPN al PSD a aprobat lista candidaţilor pentru alegerile locale

De partea cealaltă, alianţa formată din PDL-UNPR-PNŢCD a câştigat 36 de primării. Gheorghe Ştefan a câştigat al treilea mandat de primar al municipiului Piatra Neamţ în timp ce Laurenţiu Leoreanu a obţinut al doilea mandat de primar al municipiului Roman. În oraşul Roznov, primarul Ionel Ciubotaru a câştigat al patrulea mandat consecutiv de edil. De asemenea, A.P.E.L. a câştigat 33 de primării rurale.

Singurul partid care a reuşit să mai câştige un mandat de primar este PRM, care a obţinut primăria comunei Borleşti.

Prezenţa la vot în judeţ a fost de 54,72 la sută.

Citeste si:  Slujbă de sărbătoarea "Schimbării la Faţă a Domnului" pe Ceahlău; pelerinii vin să vadă holograma piramidei misterioase
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close