Pleacă Tanda, vine Manda, cu şase luni de graţie

1

– Vă bucuraţi că la nivel naţional votul politic a căpătat, potrivit primelor estimări, dimensiunile unui uriaş şut în cur aplicat unui partid care n-a făcut aproape nici un efort de a masca pornirile (şi manifestările, de altfel) de velociraptor surescitat la vederea unei prăzi lipsite de apărare?

E posibil ca PDL să devină un nou caz de grupare politică scufundată, după premiera înregistrată în 2000 de PNȚCD.

Dar cu ce ne alegem noi din această chestiune? Credeţi cumva că ne va fi mai bine? Apreciaţi oare că noii lideri vor găsi resurse, după prăduiala administrată ţării de pedelişti, pentru a ne ridica din mocirla în care ne aflăm? În care ne-au împins, mai bine zis…  Aşteptaţi să treacă alegerile generale de peste şase luni şi vom vedea.

Până atunci, personajele de pe listele de clienţi politici şi şmecheri din structurile proprii ale constituenţilor USL vor face genuflexiuni şi joc de glezne, suflând în pumni şi tensionându-şi voioşi tendoanele, cu geana pe caşcavalul rămas, încă neuscat de balele predecesorilor.

Fără nici un dubiu, îl vor şterge uşor, elegant, cu batista şi vor redesena pe el, după dictarea propriului suc gastric, harta avantajelor materiale, cu graniţele ei forfecabile, peste nevoile şi durerile noastre.

Greii aflaţi în spatele celor doi lideri maximi ai useleilor – doar nu credeaţi că interfeţele acestea aparent prietenoase sunt aşa, de capul lor – îşi ling de pe acum degetele şi miorlăie de plăcere la gândul viitoarelor degustări de miere bugetară.

Căci, indiferent de tonul politic şi de cadenţa clănţănelii doctrinare, cu toţii au dovedit, în aceşti douăzeci şi doi de ani de toată ocara, că nu sunt în stare să construiască o avere fără afaceri necurate cu statul.

Nu plâng posibila sucombare a unui partid de şnapani, care a oficializat furtul ca metodă de guvernare, după cum nu mă grăbesc să aplaud sosirea la gura sărăcăciosului corn al abundenţei de la guvernare a noilor fomişti, cărora aproape că le-o fi secat glanda până acum.

Chiar sunt foarte curios să văd şi eu cu cât succes vor putea cei doi pătrunjei politici să ţină în frâu armata de tuburi digestive ambulante care stă să se abată, post pedelistic, asupra naţiunii.

Schimbarea domnilor – bucuria nebunilor, numai că cei de astăzi, de o parte şi de alta a eşichierului politic, nu prea mai păstrează atribute de domni, ci mai degrabă de călăi ai naţiunilor.

Dar luaţi şi vă veseliţi, e timpul să visăm de mai bine. Să visăm, da, căci asta încă mai e permis. Că asta e tot ce ne rămâne, ei bine, aceasta e altă poveste…

 Ion  SCUTARU

 

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. barbone spune

    Va fii bine. Atata timp cat la conducere ajung corupti si fel si fel de infractori ce profita de prostia romaneasca cred ca nu avem voie sa comentam. Vor lipsi arestarile in direct la tv-uri si nu vom mai vedea in tara nici corupti nici evazionisti. Vom avea o conducere care nu va putea manca,dormi daca noi o ducem greu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.