Ponta: Nu cred că este nicio problemă de majorităţi în Legislativ, după câştigarea localelor de parlamentari

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, 11 iunie, că nu va fi nicio problemă cu majoritatea în Parlament, deşi mulţi parlamentari ai USL au fost aleşi în administraţia locală, ci una de bună funcţionare a Legislativului.

„Sunt foarte mulţi colegi ai noştri care vor pleca din Parlament. Olguţa Vasilescu, Cătălin Nechifor, care a câştigat Suceava, Iulian Bădescu care a câştigat Ploieştiul, Adrian Ţuţuianu care a câştigat Dâmboviţa. Avem o situaţie, dar nu ne-am gândit că o să câştige toţi.

A câştigat dl senator Frâncu de la PNL Râmnicu Vâlcea. Conform legii au 15 zile în care să anunţe incompatibilitatea şi 60 de zile să aleagă calitatea de primar sau de preşedinte de consiliu judeţean aşa încât în această sesiune, până la sfârşitul lunii iunie, trebuie să anunţe deciziile pentru că în septembrie, octombrie să mai funcţioneze într-un cvorum normal Parlamentul.

Nu cred că este nicio problemă de majorităţi. Este o problemă de bună funcţionare pentru că sunt deja o mulţime de locuri vacante, acum mai apar încă 20-30 de locuri vacante în Parlament şi probabil că ultima sesiune, cea din toamnă, va fi redusă la minim”, a spus Ponta, înainte de şedinţa USL.

Întrebat dacă vor exista discuţii privind posibila trecere a parlamentarilor de la Opoziţie la Putere, liderul PSD a susţinut că nu ştie despre acest lucru, reiterând că PSD nu mai primeşte pe nimeni în rândurile sale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.