Românii sunt reprezentaţi în Consiliul Local Miercurea Ciuc, după patru ani de absenţă

Românii vor fi reprezentaţi în Consiliul Local Miercurea Ciuc, după ce, în ultima legislatură, din acest organism au făcut parte doar membri ai UDMR şi ai Partidului Civic Maghiar.

Potrivit numărătorii paralele făcute de USL Harghita, în Consiliul Local Miercurea Ciuc ar urma să intre doi reprezentanţi ai acestei formaţiuni.

Copreşedintele USL Harghita, ministrul Mircea Duşa, a declarat, luni,  că este un rezultat semnificativ, ţinând cont că în ultimii patru ani nu a avut cine să susţină interesele românilor în Consiliul Local Miercurea.

Potrivit lui Duşa, este extrem de important ca românii să fie reprezentaţi în acest organism pentru ca să nu se ia hotărâri care să aibă drept scop ştergerea urmelor existenţei lor din zonă, făcând referire la deciziile privind schimbarea denumirii unor străzi din Miercurea Ciuc.

‘Este foarte important că românii sunt reprezentanţi în Consiliul Local Miercurea Ciuc pentru că, (…)de-a lungul timpului, la Miercurea Ciuc s-au luat o serie de hotărâri care, spunem noi, că sunt ilegale. De altfel, instanţa a constatat că sunt ilegale. E vorba de hotărâri care încercau să şteargă urmele românilor din Miercurea Ciuc şi existenţa românilor din Miercurea Ciuc. Vă aduceţi aminte de acele hotărâri cu schimbarea denumirilor de străzi, chiar denumiri de străzi care purtau numele unor personalităţi importante ale culturii şi ştiinţei româneşti’, a afirmat Mircea Duşa.

Copreşedintele USL Harghita a mai precizat că, potrivit numărătorii paralele, vor exista şi mai mulţi reprezentanţi în Consiliul Judeţean, dar nu se cunoaşte, deocamdată numărul.

‘Şi în judeţul Harghita, ca în întreaga ţară, USL a obţinut un scor foarte bun, în limita posibilităţilor existente în acest judeţ , având în vedere că electoratul românesc reprezintă 14 la sută. Astfel că din opt primării posibile de câştigat s-au câştigat şase. (…) De asemenea, vom avea un număr mai mare de reprezentanţi în Consiliul Judeţean având în vedere că din numărătoarea noastră paralelă se pare că USL a obţinut peste 11 mii de voturi’, a spus Mircea Duşa.

La rândul său, liderul liberalilor din judeţ şi copreşedinte al USL Harghita, Stelul Platon, a apreciat ca fiind un real succes faptul că o formaţiune care-i reprezintă pe români obţine locuri atât în Consiliul Local Miercurea Ciuc dar şi în Consiliul Judeţean Harghita.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.