Stânga a câştigat alegerile legislative din Franţa

Partidul Socialist şi celelalte partide de stânga au câştigat primul tur al alegerilor legislative desfăşurate duminică în Franţa, cumulând împreună 46,77% din voturi, în timp de partidele de dreapta au obţinut un procent de 34,07% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale definitive comunicate în noaptea de duminică spre luni, transmite agenţia EFE.

Partidul Socialist, al actualului preşedinte Francois Hollande, a fost votat de 34,4% dintre alegători. Celelalte partide de stânga, şi anume Verzii şi Frontul de Stânga, au obţinut 5,46% şi respectiv 6,91% din voturi.

Dintre partidele de dreapta, cel mai bun rezultat l-a înregistrat Uniunea pentru o Mişcarea Populară, partidul fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, acesta obţinând 27,12% din voturi, celelalte partide de dreapta însumând împreună 6,95% din voturi, dintre care 2,2% Noul Centru, 1,24% Partidul Radical, diferenţa de 3,51% revenind celorlalte formaţiuni conservatoare.

Partidul de extremă dreapta Frontul Naţional s-a clasat pe poziţia a treia cu 13,6% din voturi.

La scrutinul de duminică s-au prezentat 57,23% dintre persoanele cu drept de vot, procent în scădere faţă de primul tur de scrutin al alegerilor legislative din anul 2007, când au votat 60,3% dintre alegători. Turul doi va avea loc pe data de 17 iunie.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.