Statele Unite şi Christine Lagarde salută ajutorul acordat Spaniei de zona euro

Statele Unite salută decizia Spaniei de a solicita ajutorul zonei euro pentru recapitalizarea băncilor sale, a afirmat sâmbătă, 9 iunie, secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, citat de AFP.

‘Salutăm măsurile luate de Spania pentru recapitalizarea sistemului său bancar şi angajamentul partenerilor ei europeni de a-i acorda spirjin’, a indicat Geithner într-un comunicat dat publicităţii.

Aceste măsuri sunt importante pentru sănătatea economiei Spaniei şi reprezintă un pas concret pe calea uniunii financiare, vitală pentru soliditatea zonei euro’, a adăugat el.

La rândul ei, directoarea generală a FMI, Christine Lagarde, a salutat sâmbătă ajutorul ‘credibil’ promis de zona euro pentru a ajuta Spania să-şi recapitalizeze băncile.

‘Salut cu căldură declaraţia Eurogrupului ce completează măsurile adoptate în ultimele săptămâni de autorităţile spaniole pnetru consolidarea sistemului lor bancar’ şi care oferă un ‘zid de protecţie’ băncilor cu probleme, a menţionat şefa FMI într-un comunicat.

Guvernul spaniol are intenţia de a cere finanţare europeană fără condiţii macroeconomice pentru recapitalizarea băncilor spaniole, iar suma exactă, suficientă pentru a acoperi aceste necesităţi de capital, şi cu o semnificativă marjă de siguranţă, va fi anunţată de Eurogrup, a declarat sâmbătă ministrul spaniol al economiei, Luis de Guindos, la finalul discuţiei avute de miniştrii de finanţe ai zonei euro, convocate pentru analizarea situaţiei din Spania.

Zona euro a anunţat, sâmbătă seară, într-un comunicat dat publicităţii la finalul reuniunii Eurogrupului, că este pregătită ‘să răspundă favorabil solicitării de ajutor’ venite din partea Spaniei pentru susţinerea sectorului său bancar şi să-i acorde un împrumut în valoarea de până la 100 de miliarde de euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.