EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Un comandant Al Qaida oferă o recompensă de 10 cămile pentru Barack Obama şi 20 de zburătoare pentru Hillary Clinton

0

Un reprezentant al grupării teroriste Al Qaida în Somalia a luat în derâdere recompensa de 33 de milioane de dolari pusă pe capul principalilor lideri ai reţelei, oferind la rândul său o recompensă pentru preşedintele american şi pentru secretarul său de stat: 10 cămile în schimbul lui Barack Obama şi 20 de zburătoare pentru Hillary Clinton, informează ABC News.

‘Oricine îi ajută pe mujahedini să-i găsească pe Obama şi pe Hillary Clinton va fi recompensat cu 10 cămile pentru informaţii care duc la capturarea lui Obama şi 10 găini şi 10 cocoşi pentru Hillary’, a declarat unul dintre principalii comandanţi ai Shabaab, Fuad Mohamed Khalaf.

La începutul săptămânii, SUA au oferit o recompensă în valoare de 33 de milioane de dolari, prin intermediul programului Recompense pentru Justiţie din cadrul Departamentului de Stat, în schimbul unor informaţii care să ducă la capturarea a şapte lideri ai Shabaab, printre care se numără şi Khalaf.

SUA au oferit 7 milioane de dolari pentru fondatorul şi comandantul grupării, Ahmed Abdi Aw-Mohamed, alias Godane sau Mukhtar Abu Zubeir, 5 milioabe de dolari pentru Khalaf şi alţi trei lideri şi încă 3 milioane de căciulă pentru alţi doi lideri ai grupării.

În replică, Khalaf a declarat că faptul că ‘necredincioşii’ oferă recompense în schimbul capturării unor musulmani ‘nu este o noutate’. ‘Nu-i nicio noutate în faptul că necredincioşii plătesc pentru uciderea unor lideri musulmani.

Ei au făcut deja acest lucru, oferind cămile în schimbul capului profetului Mohamed, iar dolarul este cămila zilelor noastre’. Khalaf se referea la un pasaj din Coran în care se oferea o recompensă de 100 de cămile pentru profetul Mohamed, care fugise de la Mecca la Medina. ‘Vă asigur că astfel de lucruri nu ne vor împiedica să continuăm războiul sfânt împotriva lor’, a spus Khalaf.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.