Animaţia „Crulic – Drumul spre dincolo” a câştigat premiul Festivalului Annecy Animation

Filmul de animaţie „Crulic – Drumul spre dincolo”, („Crulic – The Path Beyond”), semnat de Anca Damian, a câştigat la sfârşitul săptămânii trecute cel mai important premiu al Festivalului internaţional de Animaţie din Annecy (Franţa), conform site-ului pestigioasei manifestări culturale desfăşurate în perioada 4 – 9 iunie.

Animaţia Ancăi Damian spune povestea tragică şi adevărată a unui român care a murit într-o închisoare din Polonia după ce a intrat în greva foamei. Lungmetrajul de animaţie a obţinut premiul Crystal pentru cel mai bun film, în cadrul acestui festival.

Filmul „Crulic – Drumul spre dincolo” prezintă destinul tragic al românului Claudiu Crulic care a fost arestat în Polonia sub acuzaţia de furt şi apoi a fost închis, în pofida probelor care atestau nevinovăţia sa. Abandonat şi uitat de toată lumea, Crulic s-a stins din viaţă după ce a intrat în greva foamei într-o încercare disperată de a atrage atenţia asupra situaţiei sale.

În cadrul aceluiaşi festival, regizorul spaniol Ignacio Ferraras a obţinut un premiu special cu producţia „Arrugas”, iar premiul publicului i-a revenit lui Laurent Boileau şi lui Jung Henin pentru producţia „Couleur de peau: miel”.

În secţiunea dedicată scurtmetrajelor, producţia încărcată de erotism a cehului Michaela Pavlátová, „Tram”, care prezintă fanteziile sexuale ale unui controlor de bilete, a obţinut Crystal-ul pentru cel mai bun film.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.