Botoşani: USL cere anularea alegerilor din comuna Răuseni

Uniunea Social Liberală (USL) a solicitat Biroului Electoral Central (BEC) anularea alegerilor locale din comuna Răuseni din judeţul Botoşani, pe motivul încălcării legislaţiei electorale.

Oficialii USL invocă, în documentul transmis BEC, faptul că la secţia de votare din satul Doina numărul de buletine de vot pentru alegerea primarului scoase din urmă după încheierea procesului electoral a fost mai mare decât numărul de buletine de vot repartizat secţiei de votare.

‘Numărul buletinelor de vot pentru alegerea primarului este de 504, adică cu patru buletine de vot mai mult faţă de câte au fost primite, faţă de procesul verbal încheiat în data de 8 iunie, şi anume 500’, se arată în sesizare.

De asemenea, în secţia de votare din satul Rediu au fost scoase din urnă 502 buletine de vot pentru primar, deşi trebuiau să fie 500.

Reprezentanţii USL susţin, de asemenea, că la Secţia de votare din Răuseni, buletinele de vot nu aveau ştampila de control.

Cererea înaintată BEC este motivată de faptul că Florin Olaru, candidatul Mişcării pentru Botoşani, a câştigat alegerile cu cinci voturi în faţa candidatului USL, Maria Jijie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.