EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Duşa: Vor fi şedinţe maraton la Parlament timp de două săptămâni; nu cred că raportul TVR va fi apreciat de parlamentari

0

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, anunţă şedinţe maraton ale Legislativului timp de două săptămâni pentru adoptarea mai multor proiecte, printre care se numără legea energiei, legea gazelor şi posibil şi legea minorităţilor.

„Începând de astăzi (n.r. marţi) şi până săptămâna viitoare vor avea loc şedinţe maraton la Parlament. Şi la Camera Deputaţilor şi la Senat sunt o serie de proiecte de legi care aşteaptă să fie dezbătute şi adoptate, ca legea energiei, legea gazelor, dar şi alte lucruri importante cum este astăzi declaraţia premierului legată de afaceri europene, discutarea rapoartelor la Radio şi la Televiziune şi adoptarea unor proiecte de legi privind Tratatul de la Lisabona şi activitatea în zona euro”, a declarat,  Mircea Duşa.

El a susţinut că nu crede că raportul Televiziunii Române va fi „apreciat” de parlamentari.

„Având în vedere situaţia dezastruoasă de la TVR nu cred că rapoartele care au fost prezentate vor fi apreciate de Parlamentul României având în vedere datoriile mari pe care televiziunea le are şi imposibilitatea de a-şi gestiona activitatea financiară în momentul de faţă. Şi la radio vom analiza rapoartele şi Parlamentul, în plenul său, va decide”, a spus Duşa.

Întrebat cu privire la legea minorităţilor, el a susţinut că este posibil ca şi acest proiect să intre în dezbaterea plenului.

„Intră şi legea minorităţilor în dezbatere. Dacă comisia va întocmi raportul vom avea în vedere şi o asemenea dezbatere în Parlament, dar fără capitolul V care se referă la autonomie, la autonomia culturală”, a spus ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Duşa a motivat urgenţa adoptării proiectelor în contextul apropierii vacanţei parlamentare, susţinând că nu are legătură cu faptul că mulţi parlamentari ai USL au fost aleşi preşedinţi de consilii judeţene şi primari.

„Nu vom rămâne fără majoritate având în vedere că avem un număr mare de senatori şi deputaţi şi, de asemenea, suntem sprijiniţi şi de grupul parlamentar al minorităţilor, grupurile parlamentare ale UNPR şi pe situaţii punctuale şi de grupurile parlamentare ale UDMR”, a afirmat Mircea Duşa.

El a menţionat că pentru buna organizare privind activitatea Parlamentului va avea, marţi, întâlniri cu liderii grupurilor parlamentare ale USL şi cu secretarii de stat pentru relaţia cu Parlamentul.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.