EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

ÎCCJ l-a achitat pe Şerban Mihăilescu în procesul privind armele de vânătoare

0

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat luni pe senatorul Şerban Mihăilescu pentru faptele de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit necuvenit mai multe arme de vânătoare. Decizia completului de cinci judecători este definitivă.

Procurorii au cerut, luni, majorarea pedepsei de la un an de închisoare cu suspendare la doi ani de închisoare cu executare pentru fostul secretar general al Guvernului Şerban Mihăilescu în dosarul privind armele de vânătoare.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a luat în discuţie recursul procurorilor la decizia Secţiei penale a ÎCCJ care a decis condamnarea lui Mihăilescu la un an de închisoare cu suspendare.

Procurorul de şedinţă a justificat cererea de condamnare prin faptul că, prin această pedeapsă, să se dea un exemplu altor demnitari. În plus, procurorul a arătat că instanţa de fond a acordat greşit circumstanţe atenuante lui Şerban Mihăilescu, întrucât acesta s-a folosit de funcţia pe care o avea pentru a obţine foloase necuvenite.

Şerban Mihăilescu, fost secretar general al Guvernului, a fost condamnat pe 20 decembrie 2011, de magistraţii ÎCCJ, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind armele de vânătoare.

Magistraţii Secţiei penale a ÎCCJ l-au condamnat pe senatorul Şerban Mihăilescu la cinci luni de închisoare pentru acuzaţia de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi la un an de închisoare pentru primire de foloase necuvenite, iar în urma contopirii pedepselor, Mihăilescu a rămas cu pedeapsa de un an de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

ÎCCJ a mai decis atunci suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani. De asemenea, judecătorii au hotărât confiscarea a şapte arme de vânătoare aflate în custodia Inspectoratului General al Poliţiei Române şi au menţinut sechestrul pe acestea. În plus, Şerban Mihăilescu a fost obligat la plata a 2.000 de lei cheltuieli de judecată.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.