Investiţiile în energiile regenerabile au crescut în 2011 în pofida crizei financiare

Un raport al Naţiunilor Unite publicat luni arată că investiţiile globale în energiile regenerabile au atins nivelul record de 257 miliarde de dolari în 2011, în creştere cu 17% comparativ cu 2010 şi cu 94% mai mari decât în 2007, anul de dinaintea crizei financiare globale, transmite Reuters.

Raportul publicat de Nations Environment Programme (UNEP) arată că numai energia solară a atras investiţii de 147 miliarde de dolari în 2011, cu 52% mai mari decât în 2011.

‘În pofida continuării crizei economice pe unele pieţe importante şi a continuării incertitudinilor politice, mai multe capacităţi de energie regenerabile au fost instalate anul trecut decât în oricare alt an’, a declarat directorul general al UNEP, Mohamed El-Ashry. ‘Energiile regenerabile sunt responsabile pentru mai mult de 25% din capacităţile globale de generare a energiei (estimate la 5.360 GW în 2011) şi au furnizat aproximativ 20,3% din electricitatea globală’, a adăugat Mohamed El-Ashry.

În topul ţărilor, China a fost responsabilă pentru o cincime din volumul total de investiţii în energiile regenerabile. În total, China a cheltuit anul trecut 52 miliarde de dolari pentru energii regenerabile. Pe locul secund se situează SUA cu investiţii de 51 miliarde de dolari, urmată de Germania, Italia şi India.

Cu toate acestea, un raport separat al Renewable Energy Policy Network for the 21st Century (REN21), arată că investiţiile în energiile regenerabile sunt în continuare mai mici cu 15% decât cele combustibili fosili. În 2011 investiţiile în capacităţile energetice care utilizează combustibili fosili s-au ridicat la 302 miliarde de dolari.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.