Liberalul Romeo Stavarache a câştigat al treilea mandat de primar al Bacăului, cu 57,93% din voturile exprimate

Liberalul Romeo Stavarache, reprezentând USL în alegerile desfăşurate duminică, 10 iunie, a câştigat cel de-al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Bacău.

Potrivit procesul verbal încheiat de conducerea Biroului electoral municipal, Stavarache a întrunit opţiunile a 43.892 dintre cei 75.925 băcăuani care s-au prezentat la urne, adică 57,93%.

Candidatul USL a fost urmat de independentul Dumitru Sechelariu, fost primar al municipiului Bacău între 1996 – 2004, care a înregistrat 14,09% din voturile valabil exprimate, Cristi Manolache ( PER) – 12,05%, Valerian Timofte (PP-DD) – 7,56% şi Florin Lazăr (PDL) – 4,27%.

Primarul Romeo Stavarache a declarat, în exclusivitate , că „băcăuanii au votat împotriva ipocriziei, dar categoric în favoarea proiectelor viabile’.

‘Se constată clar faptul că cetăţenii municipiului sunt de nivel european, neputând fi înşelaţi cu poveşti siropoase ori mizerii electorale, ci racordându-se doar la rezultate bazate pe proiecte ce le uşurează viaţa, le facilitează accesul către o existenţă civilizată, către speranţă’, a spus Romeo Stavarache.

Primarul municipiului Bacău a adăugat că promisiunile de care le-a vorbit băcăuanilor în campania electorală le va înfăptui ca ‘o mulţumire firească pentru încrederea acordată”, dar şi pentru că este cetăţean al Bacăului.

‘Am făcut tot posibilul în mandatele anterioare să mă ţin de promisiunile făcute, aşa că nu voi acţiona altfel nici de acum înainte. Cu atât mai mult cu cât sunt premise, sper, să formez o echipă cu preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, fapt petrecut doar în ultimul an, când relaţia a devenit rodnică pentru băcăuani’, a mai precizat Stavarache.

Romeo Stavarache va avea şi susţinerea Consiliului municipal, USL câştigând 52,38% dintre voturile băcăuanilor, această alianţă politică fiind urmată de PP-DD cu 12,29%, PDL cu 11,67% şi PER – 10,66%.

În municipiul Bacău au mers la urne, duminică, în cele 122 de secţii de votare, 75.925 de persoane din cele 164.803 aflate pe listele electorale.

Romeo Stavarache, căsătorit şi având doi copii, va împlini, pe 22 iulie, 50 de ani. Este absolvent al Facultăţii de ingineria materialelor din Institutul Politehnic Bucureşti, după care a lucrat în calitate de inginer la SC AEROSTAR SA Bacău.

În 1996 a avut o bursă de studii în SUA acordată de USAID, urmând cursuri de management şi marketing la Universitatea State Washington. În anul 2006 a obţinut masteratul cu tema ,, Practica relaţiilor internaţionale şi studii euroatlantice’, un an mai târziu urmând Institutul Diplomatic Român şi susţinând, cu succes, un al doilea masterat cu tema ‘Management şi legislaţie în industrie, administraţie şi servicii’.

În calitate de om de afaceri a înfiinţat în anul 2004 firma Prod Cresus, având ca obiect principal de activitate fabricarea, în concepţie proprie brevetată, de auxiliari chimici pentru industria textilă şi de pielărie.

În perioada 1993 -2002, Romeo Stavarache a obţinut 16 brevete de invenţii, la Salonul Mondial al Inovaţiei, Cercetării şi Tehnologiei Noi – EUREKA, desfăşurat în anul 2002 la Bruxelles, câştigând două medalii de aur cu lucrările ‘Compoziţii pentru tratarea materialelor textile’ şi ‘Compoziţii antistatice pentru textile’, precum şi o medalie de argint acordată temei ‘Compoziţii pentru emolierea materialelor din fibre de lână sau lână în amestec’.

Este vicepreşedinte al Biroul Politic Central al PNL, preşedintele organizaţiei judeţene PNL Bacău, vicepreşedinte al Delegaţiei României în Comitetul Regiunilor (CoR) al UE, vicepreşedinte al CEMR (Comitetului European al Municipiilor si Regiunilor ) şi membru în Biroul ALDE al CoR, în această calitate îndeplinind şi rolul de raportor CoR pentru Regulamentul privind Fondul de Coeziune al UE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.