EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Norvegia: Un psiholog îl compară pe Anders Breivik cu Hanibal Lecter

0

Discuţia cu extremistul de dreapta, Anders Behring Breivik, în închisoare a fost ca şi cum l-aş fi întâlnit pe Hannibal Lecter, canibalul din filmul horror ‘Silence of the Lambs’, a declarat luni psihologul Eirik Johannesen în cadrul procesului celui mai sângeros criminal din istoria Norvegiei, informează AFP.

‘Întâlnirea cu Breivik a fost aproape ca şi cum l-aş fi întâlnit pe Hannibal’, a afirmat Eirik Johannesen, care a petrecut 26 de ore vorbind cu extremistul de 33 de ani în închisoare.

Johannesen a fost solicitat de avocaţii apărării lui Breivik pentru a-i sprijini cazul. Extremistul de dreapta susţine că că nu era nebun în momentul când a ucis 77 de persoane în Norvegia anul trecut.

Psihologul a declarat în faţa tribunalului din Oslo că este ‘complet convins’ că Breivik nu este psihotic, atribuind opiniile sale radicale extremismului politic, şi nu unei boli mintale.

‘În lumina ideologiei sale, nu cred că poate fi tratat cu terapie sau cu medicamente’, a spus Johannesen.

Experţii au opinii radical diferite despre sănătatea mintală a lui Breivik, două evaluări psihiatrice cerute de instanţă ajungând la concluzii diferite.

Anders Behring Breivik a fost găsit în urma primei expertize psihiatrice realizate anul trecut ca suferind de ‘schizofrenie paranoidă” şi, prin urmare, neresponsabil pentru acţiunile sale, în timp ce a doua realizată la scurt timp înainte de procesul început în aprilie a ajuns la concluzia că este suficient de sănătos pentru a fi tras la răspundere.

La 22 iulie 2011, Breivik a detonat o bombă în centrul oraşului Oslo, lângă sediul guvernului, provocând moartea a opt persoane. Apoi, deghizat în poliţist, a tras focuri de armă asupra celor câteva sute de tineri laburişti care participau la o tabără de vară pe insula Utoeya, făcând alte 69 de victime, în mare parte adolescenţi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.