Suceava: USL a câştigat CJ, iar PDL majoritatea primăriilor şi consilierilor locali din judeţ

Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a câştigat alegerile, potrivit centralizării finale efectuate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Suceava, cu 5.429 de voturi în plus faţă de contracandidatul său Gheorghe Flutur care a candidat pentru un nou mandat din partea PDL.

Nechifor a obţinut 135.923 de voturi, în timp ce Gheorghe Flutur a fost votat de 130.494 de suceveni. Candidatul PP-DD, Adrian Artene, a obţinut 20.223 voturi, iar candidatul UNPR, Cătălina Vartic, a fost votată de 7.688 voturi.

CJ Suceava va fi reprezentat doar de USL, PDL şi PP-DD, fiind singurele formaţiuni care au depăşit pragul electoral. Astfel, dintre cei 36 de consilieri judeţeni, USL va avea 18 mandate, PDL 15 mandate, iar PP-DD, trei mandate, după ce PDL şi PP-DD au obţinut câte un mandat de consilier judeţean prin redistribuire.

În cele 114 localităţi din judeţ, PDL a câştigat 59 de funcţii de primar, USL 46 de funcţii de primar, PSD a câştigat separat patru posturi de primar, iar PNL un post de primar, în timp ce în patru localităţi primarul este independent.

În urma alegerilor de duminică, PDL a obţinut în judeţul Suceava un număr de 599 de consilieri locali, USL un număr de 561 de consilieri locali, PP-DD un număr de 112 consilieri locali, PSD 62 de consilieri locali, UNPR 55 de consilieri locali, PNL 31 de consilieri locali, PRM 26 de consilieri locali, PER 14 consilieri locali, Uniunea Polonezilor din România 5 consilieri locali, patru consilieri locali a obţinut Alianţa de Centru Dreapta PNL- PC, câte trei consilieri locali au obţinut PNŢCD, Comunitatea Ruşilor Lipoveni, Uniunea Ucrainenilor din România, iar Asociaţia Partida Romilor a câştigat două locuri de consilier local. Alţi 39 de consilieri locali aleşi au fost candidaţi independenţi.

Prezenţa la vot, în judeţul Suceava, la alegerile locale de duminică a fost de 56,52%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.