USL îl propune pe Radu Călin Cristea la conducerea SRTV

0

Uniunea Social Liberală îl propune pe Radu Călin Cristea la conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTV), a anunţat marţi liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, la şedinţa grupurilor reunite ale social-democraţilor şi liberalilor.

Radu Călin Cristea (n. 1955, Ineu) este scriitor, eseist şi ziarist iar în perioada 1990-2002 a fost colaborator şi redactor la programul Actualitatea Românească la Radio Europa Liberă.

Senatorii şi deputaţii din Comisiile pentru cultură au respins marţi raportul de activitate al SRTV pentru anul 2011, ceea ce atrage după sine demiterea conducerii instituţiei.

Împotriva raportului au fost exprimate 16 voturi şi au fost două abţineri. Parlamentarii PDL nu au participat la vot, pentru că nu au existat rapoartele Comisiilor de buget-finanţe.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a susţinut că dezbaterea rapoartelor pe 2010 şi 2011 a fost în afara Regulamentului celor două Camere ale Parlamentului.

Raportul SRTV pe 2010 a fost adoptat cu 17 voturi pentru şi o abţinere, pentru că în cazul respingerii lui toate deciziile CA al SRTV din 2010 ar fi devenit nule.

Rapoartele de activitate ale SRR pentru perioada 2009-2011 au fost amânate pentru o altă şedinţă a Comisiilor de cultură.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.