Vasile Blaga: E un scor electoral apropiat de ţinta propusă; unul din patru români au ales PDL

Scorul obţinut de Partidul Democrat Liberal la alegerile locale este unul apropiat de ţinta propusă, a declarat, marţi, 12 iunie, într-o conferinţă de presă, coordonatorul campaniei PDL la nivel naţional, preşedintele Senatului Vasile Blaga, arătând că unul din patru români a ales PDL.

‘Este un scor electoral apropiat de ţinta pe care ne-am propus-o. Prin numărul semnificativ de mandate obţinute, aleşii locali au fost şi rămân coloana vertebrală a PDL. (…) Aproape unul din patru români a ales PDL’, a afirmat Blaga.

El a susţinut că acest scor îi consolidează pe democrat-liberali ca singura forţă politică a dreptei româneşti.

Vasile Blaga a arătat că, după numărarea voturilor din 70% din secţiile de votare, USL a înregistrat la votul politic, în cazul Consiliilor Judeţene, 52,1%, PDL – 22,79%, PP-DD – 10%, iar UDMR – 5%.

Şeful de campanie al democrat-liberalilor a menţionat că PDL a obţinut 798 de mandate de primar din 3.187, USL – 1.963, PP-DD – 29, UDMR – 193.

Potrivit lui Blaga, chiar dacă nu ar mai câştiga nicio primărie din ţară până la numărătoarea finală, PDL tot a câştigat 26,84% din primării.

În ceea ce priveşte votul politic, Vasile Blaga a precizat că PDL a obţinut 22,79%.

Preşedintele Senatului a reamintit că PDL a format alianţe în 18 judeţe.

Vasile Blaga i-a felicitat pe cei care au câştigat la alegerile locale şi le-a mulţumit celor care au fost aproape de victorie. El i-a asigurat pe aleşii PDL că reprezentaţii lor vor continua să le slujească interesele deoarece sunt oameni gospodari

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.