Angela Merkel pledează pentru reformele pe termen lung

Cancelarul german, Angela Merkel, a pledat marţi pentru reforme pe termen lung şi a respins apelurile la o relansare economică bazată pe cheltuieli, în pofida îngrijorării pieţelor cu privire la euro, transmite AFP.

Lăudând reformele pieţei muncii din Germania, Angela Merkel a estimat că ar fi ‘fatal’ pentru Europa să se întrerupă acest tip de reforme chiar în momentul în care unele ţări au început să acţioneze în direcţia cea bună.

Rezultatele Germaniei ‘au arătat că este vorba de drumul cel bun’, a mai spus cancelarul Merkel.

Reformele însă ‘au nevoie de timp’ pentru a acţiona asupra creşterii, a precizat Angela Merkel, care a făcut apel la răbdare, în cadrul unei reuniuni a consiliului economic al partidului său, Uniunea Creştin-Democrată.

‘Nici în Germania efectele reformelor nu au apărut de pe o zi pe alta’, a spus cancelarul.

Oficialul german a amintit că nivelul îndatorării Germaniei a crescut net, depăşind 80% din Produsul Intern Brut (PIB), în urma planurilor de relansare stabilite pentru a contracara recesiunea din 2009. ‘Nu putem răspunde pentru a doua oară prin îndatorare’, a mai spus Angela Merkel.

În paralel, o sursă apropiată guvernului german a declarat presei că Berlinul ‘nu doreşte o relansare bugetară pe credit’ şi că ‘va rămâne pe această linie’ la apropiatul summit al G20, recunoscând totodată că riscurile pentru economia mondială au ‘crescut net’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.