EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Băsescu, despre reprezentarea la Bruxelles: Scoateţi un act juridic constituţional şi eu mă duc la Neptun, la plajă

0

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că, în momentul în care Parlamentul va adopta un act juridic care să fie constituţional şi care să prevadă că premierul trebuie să meargă la Bruxelles, atunci el îi va transfera tot ceea ce ştie primului-ministru.

„Eu vă spun un singur lucru: în momentul în care Parlamentul României adoptă un act juridic, deci nu o declaraţie, trebuie să fie ori o hotărâre ori o lege, în care spune că primul-ministru merge la Bruxelles şi acel act este constituţional, eu îi spun ‘drum bun!’ şi-i transfer tot ce ştiu primului-ministru, indiferent cine este el.

Dar nu vreau un act fără valoare juridică, iar, pe urmă, eu să fiu responsabil că nu mi-am îndeplinit atribuţiunile constituţionale de a reprezenta statul român acolo unde nu pot merge decât cei care reprezintă statele. Scoateţi un act juridic, lege sau hotărâre a Parlamentului României, probabil va fi supusă controlului de constituţionalitate şi, dacă este constituţională, eu mă duc la Neptun, mă duc la plajă, nu-mi fac griji”, a afirmat şeful statului, într-o intervenţie la postul B1 TV.

Preşedintele a spus că Parlamentul României are opt săptămâni pentru a da observaţii la orice act normativ al Consiliului Uniunii Europene, al Comisiei Europene sau al Parlamentului European de la primirea proiectelor şi cu toate acestea sunt întârzieri. „Astăzi aţi făcut dezbateri, acuzând că Parlamentul României nu e implicat, dar Parlamentul României nu se implică corespunzător. Aţi vrut să daţi mandate pe ceva ce nu trebuie să daţi mandate. Şi, dacă sunteţi responsabili, adoptaţi un act juridic şi vedeţi dacă este constituţional sau nu.

Asta e rugămintea mea. Haideţi să nu încercăm să păcălim oamenii. Este clar, să o recunoaştem: sunt prea mulţi politicieni care vorbesc despre UE şi cred că singurul lucru pe care îl are de făcut UE este să dea bani, iar noi să-i luăm. Dar nu participăm la viaţa Uniunii prin instituţiile noastre”, a adăugat Băsescu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.