EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Băsescu: Niciodată nu o să faceţi din mine unul care se bagă sub birou ca să nu fie suspendat

0

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, 12 iunie, că nu acceptă ideea de a nu-şi exercita atribuţiile constituţionale, de teama unei eventuale suspendări din funcţie.

„Eu nu sunt unul care pot accepta ideea că sacrific Constituţia şi nu-mi mai exercit atribuţiile constituţionale de frică să nu fiu suspendat. Aduceţi-vă aminte că, în aceste treizeci şi ceva de zile, aproape nu a fost zi în care primul-ministru, căruia i-am încredinţat mandatul să formeze Guvernul nu a recurs la provocări.

Provocări de joasă speţă, atacând continuu preşedintele, punându-i legitimitatea sub semnul întrebării. Legitimitatea ţi-o dau votul de la alegeri şi termenul din Constituţie„, a spus Băsescu, într-o intervenţie la B1 TV, întrebat dacă se teme de scenariul suspendării sale din funcţie.

El a precizat că nu a dorit să răspundă provocărilor în perioada campaniei electorale, subliniind că niciodată nu se va opune unui act juridic pe care Curtea Constituţională îl consideră a nu încălca legea fundamentală. „Eu din laşitate nu mă voi ascunde sub birou să spun: „Mergeţi, domnul Ponta că aşa a declarat Parlamentul, că eu nu vreau să fiu suspendat”. Eu nu pot să creez un precedent de laşitate pentru preşedinţii României. Dacă am tăcut 30 şi ceva de zile cât a fost campania electorală, este pentru că ştiam că asta vor, o replică a mea ca să spună „Iată, preşedintele este conflictual”.

Dacă scoateţi un act juridic legal, prin care vă asumaţi responsabilitatea modificării Constituţiei, eu cred că USL poate să facă şi asta, să modifice printr-o hotărâre a Parlamentului Constituţia. Au mai făcut-o şi vecini de-ai noştri, care nu sunt prea bine văzuţi în Europa.

Au făcut-o şi cu televiziunile şi cu Constituţia, mai urmează Banca Naţională şi suntem în aceeaşi barcă. Niciodată nu mă voi opune unui act juridic legal. Niciodată, însă, nu o să faceţi din mine, unul care se bagă sub birou să nu fie suspendat. Aduceţi-vă aminte că mi-am câştigat mandatul, punându-mi totul pe o singură carte, pe Constituţie”, a susţinut Băsescu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.