Cârnatul care contribuie la prevenirea cancerului

0

Oamenii de ştiinţă bulgari au inventat cârnatul despre care susţin că poate contribui la prevenirea mai multor tipuri de cancer. Produsul conţine licopen, o substanţă ce determină culoarea roşie a tomatelor şi care se găseşte în cantităţi mare în pieliţa de roşii, relevă presa locală, monitorizată marţi de ITAR-TASS.

Astfel, cercetătorii de la Universitatea de Tehnologii Alimentare din Plovdiv şi-au propus să-i convingă pe producătorii de mezeluri din Bulgaria să renunţe la aditivi şi alte ingrediente nocive pentru a reda o culoare plăcută produselor lor.

‘În timpul producerii pastei de tomate, pieliţa roşiilor nu trebuie aruncată, deoarece conţine mult licopen din care poate fi extras un colorant natural’, afirmă profesorul de la Universitatea Pantaley Deneuve, care susţine că astfel producătorii de mezeluri ar putea renunţa la coloranţii artificiali.

Conform constatărilor cercetătorilor bulgari, licopenul reduce incidenţa mai multor tipuri de cancer şi este util pentru piele. În plus, încetineşte procesul de îmbătrânire. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Plovdiv sunt încrezători că, într-un viitor apropiat, ţara lor va produce primele mezeluri absolut sănătoase pentru organismul uman.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.