Miting de protest împotriva noului primar ales din Hunedoara

Aproape 400 de locuitori ai municipiului Hunedoara au luat parte, marţi după amiază, 12 iunie, la un miting de protest organizat împotriva primarului ales al oraşului, Viorel Arion (PDL-USP), manifestanţii solicitând invalidarea alegerilor locale pe motiv că acestea nu s-ar fi desfăşurat corect.

‘Să le fie ruşine celor care au primit mită electorală. Avem dovezi în acest sens. Solicităm ca alegerile să nu fie validate. Ne-au călcat demnitatea în picioare’, a declarat preşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor din Decembrie 1989 Hunedoara, Alexandru Chiş.

Acesta a mai spus, în faţa participanţilor la miting, că echipa primarului ales ar fi continuat campania electorală şi sâmbătă, 9 iunie, chiar dacă acest lucru era interzis de lege.

La rândul său, preşedintele organizaţiei locale PSD Hunedoara, Dan Bobouţanu, a afirmat că prin alegerea noului primar, oraşul va trece printr-o perioadă de regres în viitorii patru ani.

‘Normal ar fi fost ca alegerile din acest oraş să fie câştigate de USL, cum s-a întâmplat în toată ţara. Este păcat că Hunedoara va rămâne în opoziţie pentru patru ani, din cauza unor cetăţeni pentru care nu a contat decât ziua votului’, a spus Bobouţanu.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Revoluţionarilor din Decembrie 1989, mitingul de protest ar putea continua şi în zilele viitoare, în faţa casei de cultură din municipiul Hunedoara, între orele 18-20.

Alegerile locale din municipiul Hunedoara au fost câştigate de deputatul Viorel Arion (PDL), acesta candidând din partea alianţei locale Uniunea Social Populară (USP) formată din PDL, UNPR şi PNTCD. Arion l-a învins în lupta electorală pe medicul Bende Barna Gavril, care a candidat independent, dar cu susţinerea USL şi UDMR, între cei doi fiind o diferenţă de 767 de voturi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.