Miting de protest împotriva noului primar ales din Hunedoara

0

Aproape 400 de locuitori ai municipiului Hunedoara au luat parte, marţi după amiază, 12 iunie, la un miting de protest organizat împotriva primarului ales al oraşului, Viorel Arion (PDL-USP), manifestanţii solicitând invalidarea alegerilor locale pe motiv că acestea nu s-ar fi desfăşurat corect.

‘Să le fie ruşine celor care au primit mită electorală. Avem dovezi în acest sens. Solicităm ca alegerile să nu fie validate. Ne-au călcat demnitatea în picioare’, a declarat preşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor din Decembrie 1989 Hunedoara, Alexandru Chiş.

Acesta a mai spus, în faţa participanţilor la miting, că echipa primarului ales ar fi continuat campania electorală şi sâmbătă, 9 iunie, chiar dacă acest lucru era interzis de lege.

La rândul său, preşedintele organizaţiei locale PSD Hunedoara, Dan Bobouţanu, a afirmat că prin alegerea noului primar, oraşul va trece printr-o perioadă de regres în viitorii patru ani.

‘Normal ar fi fost ca alegerile din acest oraş să fie câştigate de USL, cum s-a întâmplat în toată ţara. Este păcat că Hunedoara va rămâne în opoziţie pentru patru ani, din cauza unor cetăţeni pentru care nu a contat decât ziua votului’, a spus Bobouţanu.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Revoluţionarilor din Decembrie 1989, mitingul de protest ar putea continua şi în zilele viitoare, în faţa casei de cultură din municipiul Hunedoara, între orele 18-20.

Alegerile locale din municipiul Hunedoara au fost câştigate de deputatul Viorel Arion (PDL), acesta candidând din partea alianţei locale Uniunea Social Populară (USP) formată din PDL, UNPR şi PNTCD. Arion l-a învins în lupta electorală pe medicul Bende Barna Gavril, care a candidat independent, dar cu susţinerea USL şi UDMR, între cei doi fiind o diferenţă de 767 de voturi.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.