Nicolae Ioţcu (MC-L) rămâne preşedinte al CJ Arad pentru următorii patru ani

USL a renunţat la renumărarea voturilor nule, înregistrate în municipiul Arad, în alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean, astfel că procesul de cuantificare al rezultatelor scrutinului din 10 iunie s-a reluat, rezultatele finale fiind făcute cunoscute.

‘USL a solicitat renumărarea voturilor declarate nule de la secţiile de votare din municipiul Arad, în alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Arad. Însă, după ce s-a constatat că aceste voturi nu fuseseră contestate la secţiile respective, conducerea USL a renunţat sine die la renumărarea voturilor, astfel că am putut finaliza procesul electoral’, a declarat marţi magistratul Cristian Desideriu Debreni, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Arad.

Drept urmare, a putut fi stabilit învingătorul în alegerile pentru preşedinţia CJ Arad, acesta fiind Nicolae Ioţcu, candidatul Mişcării Creştin-Liberale (PDL + PER – n.r.), care a obţinut 80.806 voturi, faţă de 79.954 câte a obţinut Ioan Cristina, candidatul Uniunii Social Liberale, în cursă fiind înscrişi 13 candidaţi.

Preşedintele BEJ Arad a precizat de asemenea că, din cele 32 de mandate de consilier judeţean, 14 au revenit USL, 13 au revenit MC-L, în vreme ce PP-DD a obţinut trei mandate, iar UDMR două.

În ceea ce priveşte cele 78 de mandate de primar, acestea au fost împărţite între MC-L – 39, USL – 22, UDMR – 5, PNL – 5, PDL – 1, celelalte două mandate revenind unor candidaţi independenţi.

La municipiul Arad, fotoliul de primar a fost câştigat de Gheorghe Falcă (MC-L) care a obţinut 32.900 de voturi, reprezentând 47,5% din voturile valabil exprimate de arădeni, pe locul secund clasându-se candidatul Uniunii Social Liberale, Lia Ardelean, care a obţinut numai 20.148 din voturile arădenilor.

În ceea ce priveşte consiliile locale, din totalul de 954 mandate, MC- L a obţinut 341, în vreme ce USL a obţinut 247. Un număr semnificativ de mandate au mai obţinut PSD – 79, PNL – 71, PP-DD – 68, UDMR – 56, PRM – 24. De menţionat că 11 mandate au revenit unor candidaţi independenţi.

În Consiliul Local Municipal Arad, din cele 23 de mandate, 10 vor reveni MC-L, care a obţinut 27.150 de voturi, în vreme ce USL, care a obţinut 23.182 de voturi, va deţine nouă mandate. Celelalte patru mandate vor fi împărţite în mod egal de PP-DD, care a obţinut 5.137 de voturi, şi UDMR, care a obţinut 4.704 voturi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.