Sălaj: Cinci primari la al şaselea mandat

Cinci primari din Sălaj au reuşit să transforme funcţia menţionată într-o profesie, câştigând, duminică, al şaselea mandat în fruntea administraţiei locale, unul dintre ei reuşind să se menţină în acest post încă din 1989.
În vârstă de 56 de ani, tehnicianul veterinar Mircea Pop, din comuna Cuzăplac, a fost numit primar încă din 1989, fiind ulterior reconfirmat în funcţie, inclusiv la alegerile de dumincă.

‘Seriozitatea, munca în echipă şi respectul faţă de oameni sunt secretul succesului. La alegerile de duminică am obţinut peste 95% din voturi, ca şi candidat USL, iar în Consiliu Local avem 10 consilieri USL din 11’, a declarat miercuri,  social democratul Mircea Pop.

Printre proiectele importante realizate în perioda de după 1989, primarul a menţionat reabilitarea şi asfaltarea drumurilor din comună, printr-un proiect SAPARD, canalizarea şi aducţiune de apă în patru sate printr-un proiect finanţat de Banca Mondială, servicii de gospodărire a apei, şcoli reabilitate, dispensar uman şi primărie noi.

‘Am reuşit să ne ducem proiectele şi pe vreme de opoziţie, să nu ne înclinăm cu a bătut vântul şi să ne facem treaba’, a conchis sursa citată.

De asemenea, profesorul Csapo Carol (UDMR), în comuna Dobrin, inginerul zootehnist Augustin Sabou (PDL), la Lozna, juristul Boncsidai Csaba (UDMR), la Pericei şi tehnicianul zootehnist Cornel Lung (PSD), Sânmihaiu Almaşului au fost realeşi primari care au câştigat primul mandat în 1992, aceştia fiind în prezent la al şaselea mandat în comunele respective.

Din cele 61 de primării, USL a câştigat la alegerile de duminică 18, UDMR – 14, PDL – 12, PSD – 10, PNL – trei, PP-DD – doi, două primării revenind unor candidaţi independenţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.