Secretarul de stat în MAI Ioan Nicolae Căbulea: Lupta împotriva drogurilor trebuie dusă pe toate palierele

Lupta împotriva drogurilor trebuie dusă pe toate palierele, rolul specialiştilor Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) fiind foarte important, în special în atragerea de aliaţi, respectiv societatea civilă, ONG-uri, instituţiile statului, a afirmat, marţi, secretarul de stat în MAI Ioan Nicolae Căbulea, la reuniunea „Evaluării regionale a implementării Strategiei naţionale Antidrog 2005-2012”, care se desfăşoară la Sinaia, de luni până miercuri, 13 iunie.

Conform unui comunicat al MAI, Căbulea a reiterat necesitatea abordării unei atitudini proactive şi constante faţă de reducerea consecinţelor negative ale consumului de droguri.

El a precizat faptul că strategiile aplicate la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor se fundamentează pe analiza fenomenului drogurilor la nivel naţional, în contextul evoluţiilor înregistrate pe plan regional, european şi internaţional, iar ANA îi revine rolul de a corela acţiunile întreprinse cu sistemele de coordonare utilizate la nivel european.

De asemenea, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică i-a asigurat pe cei prezenţi de întreg suportul conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor în ceea ce priveşte activitatea ANA.

Agenţia Naţională Antidrog organizează, de luni până miercuri, la Sinaia, o întâlnire de lucru cu specialiştii de la nivel central şi teritorial în vederea evaluării implementării strategiilor regionale antidrog.

Activitatea se desfăşoară conform Acordului de Grant cu Centrul European de Monitorizare a Drogurilor şi Dependenţei de Droguri şi reprezintă un pas premergător evaluării Strategiei Naţionale Antidrog 2005 – 2012.

Printre subiectele aflate pe agenda discuţiilor se regăsesc concluziile Consiliului Uniunii Europene privind noul document programatic pe aceasta linie, Proiectului de evaluare privind Strategia Europeană Antidrog, precum şi criteriile de elaborare a viitoarei Strategii Naţionale Antidrog.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.