Taxa pentru pescuit va fi anulată în Delta Dunării

Taxa impusă de fosta conducere a Consiliului Judeţean (CJ) pescarilor din Delta Dunării va fi anulată, susţine viitorul preşedinte al instituţiei, deputatul PSD Horia Teodorescu.

‘Vreau să anulăm taxa de pescuit şi să reintroducem pescuitul familial. Sper să reuşim să introducem în şedinţa de săptămâna viitoare a CJ anularea taxei de pescuit’, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, deputatul PSD Horia Teodorescu.

Acesta a mai spus că doreşte disciplină în Delta Dunării, să vină în sprijinul populaţiei din localităţile Rezervaţiei, dar şi al ecosistemelor zonei.

‘Chiar ieri (marţi, n.r.) am discutat la Bucureşti despre un master-plan de dezvoltare a Dobrogei. E o idee pe care mi-au dat-o doi senatori, unul din ei fiind Mazăre. Vă promit că lucrurile în Delta Dunării se vor schimba în bine. Toate proiectele de dezvoltare a Deltei întocmite până în prezent vor fi analizate şi în jumătate de an vom creiona o direcţie pentru Delta Dunării’, a menţionat deputatul PSD Horia Teodorescu.

În opinia sa, viitorul guvernator al Rezervaţiei trebuie să fie o persoană dedicată Deltei şi nu neapărat un politician.

‘În maximum două săptămâni probabil vom avea un nou guvernator al Rezervaţiei şi nu ascund faptul că există o mică presiune pe acest subiect’, a afirmat parlamentarul tulcean.

În ceea ce priveşte negocierea pentru formarea majorităţii în Consiliul local al municipiului Tulcea, unde PDL şi USL au câte nouă mandate, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD a afirmat că nu exclude colaborarea cu niciun partid, aceeaşi situaţie aplicându-se şi în cazul celorlalte consilii locale din judeţ unde reprezentanţii USL nu au obţinut majoritatea voturilor alegătorilor.

Potrivit sursei, în campania electorală pentru alegerile locale s-a cheltuit suma de 43.700 de lei.

Taxa pentru pescarii din Delta Dunării, în sumă de 2.500 de lei, a fost votată în urmă cu aproape un an de consilierii judeţeni tulceni, cuantumul acesteia reducându-se la jumătate pe parcursul anului trecut. Decizia CJ de la acea vreme a iscat nemulţumiri în rândul pescarilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata