Băsescu: Îmi dau seama cât rău face României decalarea mandatelor dintre preşedinte şi Parlament

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat miercuri seară, 13 iunie, că este dispus să-şi scurteze mandatul dacă USL acceptă revizuirea Constituţiei, afirmând că decalarea mandatelor dintre şeful statului şi Parlament face rău României.

„Da, dacă se scurtează mandatul preşedintelui la patru ani şi dacă se pune în aplicare, aşa cum am spus şi în scrisoarea adresată liderilor USL, dacă se pune în aplicare referendumul, sunt de acord pentru corelarea mandatelor Parlamentului şi al preşedintelui, să încetez mandatul meu de bună voie, prin demisie, cu o lună înainte de alegerile legislative, în aşa fel încât odată cu legislativele din noiembrie – la rigoare putem gândi şi decembrie, că se pot mişca trei luni dacă nu-i timp… noiembrie… putem gândi ianaurie, februarie, numai să se revizuiască Constituţia şi nu am niciun fel de problemă.

Îmi dau seama cât rău face României decalarea mandatelor, pentru că preşedintele este la început de mandat, Parlamentul este la sfârşit de mandat şi lucrurile se complică exact din acest motiv”, a afirmat Băsescu, într-o conferinţă la Palatul Cotroceni, întrebat dacă mai e dispus să-şi depună mandatul pentru revizuirea Constituţiei.

El a precizat că decalajul dintre alegerile prezidenţiale şi cele legislative poate duce la situaţii în care un preşedinte merge în campanie cu un anumit program, dar după alegerile parlamentare să constate că majoritatea politică aparţine unei alte formaţiuni.

„Bine este să fie şi prezidenţialele simultan şi cel mai probabil şi preşedintele şi formaţiunile politice care îl susţin ar avea mandat simultan”, a conchis Băsescu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.