EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

BEC a decis anularea alegerilor în mai multe localităţi

0

Biroul Electoral Central (BEC) a decis miercuri reluarea alegerilor de duminică, 10 iunie, pentru funcţia de primar în localităţile Moeciu (judeţul Dâmboviţa), Răsmireşti (judeţul Teleorman) şi Târnova (judeţul Arad), a declarat Marian Muhuleţ, purtătorul de cuvânt al BEC.

De asemenea, s-a mai decis repetarea alegerilor pentru funcţia de primar, dar şi pentru Consiliul Local în localităţile Curcani (judeţul Călăraşi) şi Mangalia (judeţul Constanţa).
Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei Biroului Electoral în care au fost analizate circa o sută de sesizări venite din întreaga ţară pe tema desfăşurării alegerilor locale.

Marian Muhuleţ a spus că BEC va mai avea în cursul zilei o şedinţă, pentru a analiza alte cereri sosite mai târziu.

El a afirmat că se va încerca soluţionarea acestor reclamaţii în cursul zilei.

„Dovezile depuse la dosar au fost din cele mai variate, dar toate duceau către ideea afectării rezultatului final al alegerilor. Reclamaţiile au pornit de la prelungirea votării peste ora 21,00, până la întocmirea greşită a unor procese verbale şi diferenţe foarte mici între candidaţi de primar, între două sau patru voturi. Oricum, documentaţiile vor fi afişate pe site-ul BEC integral, pentru că sunt informaţii publice”, a precizat Marian Muhuleţ.

Potrivit acestuia, pentru rezultatele finale ale alegerilor locale se mai aşteaptă sosirea datelor centralizate din judeţele Prahova şi Teleorman, ele urmând să fie date publicităţii cel mai târziu joi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.