EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.04%)
CHF
4,50 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.44%)
BYN
1,67 RON
(+0.12%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(+0.42%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.19%)
INR
0,05 RON
(0%)

Dispar cardurile?

– Noua tehnologie care permite oamenilor să retragă banii de la ATM folosindu-şi smartphone-urile a fost dezvăluită, relatează BBC.com

Sistemul RBS (Royal Bank of Scotland) solicită utilizatorilor să introducă un cod de 6 cifre trimis pe telefonul lor.

Clienţilor RBS sau ai NatWest mobile banking pot solicita cash în valoare de până la 100 de lire, via smartphone.

Un sistem similar a fost dezvoltat de operatorul de ATM-uri NCR. Acesta solicită utilizatorilor să scaneze un cod de bare pentru a retrage banii.

Aceste servicii sunt cele mai noi măsuri într-o amplă mişcare, prognozată cu cevat timp în urmă, către transformarea smartphone-ului într-un portofel digital.

 

Smartphone-ul, în concurenţă cu portofelul

RBS spune că noul său sistem va ajuta clienţii care şi-au uitat cardurile sau care vor să trimită repede bani membrilor familiei lor. Acesta va permite oamenilor să-şi lase acasă portofelele, în favoarea telefoanelor mobile.

„Este o modalitate foarte simplă şi sigură de a ajuta clienţii să obţină bani gheaţă oricând au nevoie.”, a declarat Ben Green, head of mobile la RBS şi NatWest.

Serviciul este disponibil clienţilor care au downloadat aplicaţia gratuită a bancii şi care folosesc ATM-urile de RBS, NatWest sau Tesco din Marea Britanie.

Până acum 2,6 milioane de oameni şi-au instalat această aplicaţie pe smartphone-urile lor.

În prezent clienţii care folosesc cardul pot retrage până la 300 de lire. Pentru început, limita de retragere fără card va fi 100 de lire.

 

Coduri secrete

Accesul la aplicaţie solicită o parolă, iar codul de retragere va fi secret până când utilizatorul atinge ecranul. Se urmăreşte astfel prevenirea situaţiilor în care hoţii se uită peste umărul persoanei care face extragerea, pentru a fura codul.

Acest nou sistem este o extensie a serviciului RBS care permitea oamenilor ale căror carduri erau furate, accesul la serviciul de urgenţă al ATM-ului.

Banca a făcut public şi un sistem care le permite clienţilor să facă donaţii prin intermediul ATM-urilor.

Într-o altă arie de dezvoltare, NCR a anunţat că a dezvoltat un software care permite oamenilor să scaneze un cod de bare de pe smartphone la un ATM pentru a retrage suma de bani pe care au trecut-o pe telefon.

Băncile şi societăţile imobiliare caută să adopte acest soft.

Traducere şi editare: Cătălina Rusin

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata