EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

EURO 2012: Olanda – Germania 1-2

Echipa de fotbal a Germaniei a învins formaţia Olandei cu scorul de 2-1, miercuri seara, pe stadionul ”Metalist” din Harkov, în Grupa B la EURO 2012, competiţie de fotbal găzduită de Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie – 1 iulie.

Mario Gomez a marcat golurile Germaniei (24, 38), ambele din pasele lui Schweinsteiger, iar Olanda a redus din diferenţă în partea secundă prin Robin van Persie (73). Germania este prima echipă calificată în sferturile de finală ale competiţiei.

Olanda a avut o posesie bună în debutul jocului şi şi-a creat şi două situaţii notabile, prin van Persie, dar mai întâi Neuer a intervenit foarte bine (7), iar apoi atacantul lui Arsenal a trimis pe lângă poartă (11).
Germania a trecut pe lângă gol, însă, încă din min. 8, când Mesut Özil a şutat din voleu din afara careului, mingea a lovit bara şi a ajuns în braţele lui Stekelenburg. Nationalmannschaft a deschis scorul după o fază superbă, în ciuda posesie nete a batavilor:

Schweinsteiger l-a angajat pe Gomez, acesta a pivotat pe lângă fundaş şi a marcat simplu în poarta Olandei (24). ”Portocala mecanică” a mai avut o singură ocazie în prima repriză, un şut al lui Robben (26), prin de neuer, coechipierul său de la Bayern.

În rest, viitoarea adversară a României în preliminariile Cupei Mondiale din 2014 nu a legat aproape nimic.
Stekelenburg a salvat golul în min. 27, când a respins lovitura de cap a lui Badstuber, rămas nemarcat în 6 m (37). Germania şi-a mărit avantajul prin acelaşi Mario Gomez, aflat la golul trei la acest turneu, care a marcat din unghi, tot după o pasă a lui Schweinsteiger (38). Portarul Stekelenburg a mai avut o intervenţie de senzaţie la ultima fază a reprizei, când a scos de sub transversală o lovitura liberă deviată nefericit de Robben (45+1).

La pauză, Olanda avea o posesie a mingii, conform uefa.com, de 57 de procente.

Deşi era de aşteptat ca repriza a doua să aducă o schimbare în joc, tot Germania a fost aproape de gol, după incursiunea de peste 40 de metri a fundaşului Hummels, cărei Stekelenburg s-a opus în două rânduri (52).

”Portocala mecanică” a început să lege mai bine jocul şi a avut două ocazii bune de gol, prin van Persie (58), care l-a întrebuinţat serios pe Neuer, şi Sneijder (62), care a trimis puţin pe lângă bară. Robben a reluat şi el alături, din întoarcere (69). Boateng a salvat golul printr-un plonjon la sacrificiu (71), blocând şutul lui Sneijder.

Aceste faze au prefigurat golul Olandei, semnat de van Persie, care a scăpat pe centrul apărării germane şi a înscris de la marginea careului (73). Olanda nu a mai reuşit nimic notabil până la final, Germania fiind aproape de un gol antologic în final (90), când Klose a fost gata să profite de o ezitare a lui Stekelenburg.

Olanda este marea dezamăgire a competiţiei până acum şi ocupă ultimul loc în grup, fără vreun punct, şi cu şanse minime de a merge mai departe, doar în cazul unei victorii în faţa Portugaliei, coroborată cu un succes al Germaniei în faţa Danemarcei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata