Legea privind înfiinţarea şi funcţionarea camerelor pentru agricultură, modificată

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat joi, 14 iunie, cu 179 de voturi pentru, patru împotrivă şi nouă abţineri, proiectul de lege pentru modificarea Legii 283/2010 privind înfiinţarea şi funcţionarea Camerelor pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală.

Deputatul Adrian Rădulescu, preşedintele comisiei de agricultură, a precizat că legea camerelor agricole a fost modificată pentru corectarea unor neconcordanţe şi confuzii generate de actualele reglementări.

El a precizat că au fost modificate dispoziţiile referitoare la organizarea alegerilor pentru camerele agricole zonale, sistemul electiv al acelor camere, la atribuţiile şi funcţionarea camerelor agricole care făceau inoperabile măsurile dispuse în vechea lege.

Deputatul UDMR Marton Arpad şi-a exprimat susţinerea pentru corectarea textului vechi al legii, dar consideră că noul proiect face, în continuare, legea inaplicabilă, motiv pentru care a solicitat retrimiterea lui la comisia de agricultură, solicitare respinsă prin vot.

Plenul Camerei Deputaţilor s-a pronunţat şi pentru respingerea altor trei proiecte de lege care abordau acelaşi domeniu al organizării şi funcţionării camerelor agricole. Pentru toate aceste patru proiecte de lege, Camera Deputaţilor are putere decizională.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.