EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Un nou tip de hrană a invadat magazinele din SUA: „carnea” obţinută din plante

0

– O nouă marcă de proteine bazate pe plante care promite să arate, să se simtă şi să aibă acelaşi gust precum carnea de pui a invadat magazinele din Statele Unite. Este o promisiune de a oferi o alternativă gustoasă la mâncarea animală, relatează Gizmag.com

Beyond Meat este invenţia lui Ethan Brown (foto), un antreprenor crescut la o fermă din Maryland, ale cărui prime experienţe cu agricultura animală l-au condus să adopte un stil de viaţă vegan.

Frustrat din cauza opţiunilor disponibile, el a decis să caute o alternativă mai bună, bazată pe plante, pentru a înlocui carnea.

Misiunea lui, de a micşora numărul animalelor ucise pentru a obţine hrană, l-a condus la o inovativă proteină din plante, colaborând în această direcţie cu Fu-hung Hsieh şi Harold Huff de la University of Missouri.

Împreună au dezvoltat un proces care a fost licenţiat exclusiv la aceea universitate.

Procesarea Beyoun Meat se face mai degrabă într-un laborator decât într-o bucătărie (şi în mod clar nu este un abator), unde diferite ingrediente bazate pe soia, mazăre, morcov şi făină fără gluten, printre altele, trec printr-un proces de gătire şi răcire înainte ca fâşii de hrană să iasă dintr-un echipament personalizat.

Noul brand ajunge în supermarket cu aprobarea uneia dintre cele mai celebre companii vegane din lume. Obvious Corporation, unul dintre susţinătorii financiari ai acestuia a fost fondat şi este condus de către Twitter’s Biz Stone.

Stone este bine cunoscut pentru dăruirea lui faţă de cauza vegană, publicând chiar un link pe pagina Obvious pentru a anunţa suportul pentru Beyond Meat. El cred ca acesta este un produs care va schimba jocul şi va deveni lider de piaţă în dezvoltarea şi introducerea unor noi produse cu proteine din plante.

Beyond Meat nu este prima încercare de a imita carnea cu ingrediente din plante. Dar tentativa lui Ethan Brown de a lovi piaţa cu puterea lui de imitaţie este creată pentru a-i determina pe iubitorii de carne să adopte un stil de viaţă vegan.

Traducere şi editare: Cătălina Rusin

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.