Casa Naţională de Pensii Publice nu mai contractează bilete de odihnă pentru acest an

0

Casa Naţională de Pensii Publice nu mai contractează bilete de odihnă pentru acest an, dar programul pe 2012 de tratament balnear pentru pensionari se derulează în continuare, cea de-a cincea fiind în curs de desfăşurare, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale remis joi, 14 iunie.

Potrivit prevederilor OUG nr. 26 din 12 iunie 2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice, CNPP ‘nu mai contractează bilete de odihnă pentru anul 2012’, de la intrarea în vigoare a ordonanţei.

Drepturile pensionarilor nu sunt afectate de prevederile OUG 26/2012, biletele de tratament pentru anul 2012 fiind în număr de aproximativ 200.000, din care maximum 15% sunt destinate persoanelor care au dreptul la bilete gratuite, în calitate de beneficiare ale unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu.

CNPP organizează şi administrează sistemul de trimitere la tratament balnear a persoanelor îndreptăţite, având la dispoziţie fondurile necesare alocate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pentru anul 2012, suma alocată este de aproximativ 293 milioane lei.

Până la 15 decembrie 2012 sunt planificate 15 serii de tratament balnear. Pe pagina de Internet a Casei Naţionale de Pensii Publice este afişată lista staţiunilor şi tarifele pentru biletele de tratament pe anul 2012.

MMFPS precizează că nu există ‘bilete de odihnă pentru tratament’ ci doar ‘bilete de odihnă’ şi ‘bilete pentru tratament’.

Biletele de odihnă sunt o prestaţie prevăzută pentru categoria persoanelor asigurate active, spre deosebire de biletele de tratament balnear care sunt o prestaţie recunoscută atât pentru pensionari, cât şi pentru asiguraţii sistemului public de pensii.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.