Dan Nica (PSD): Bugetul pe 2013 condiţionează desfăşurarea alegerilor parlamentare în octombrie

Alegerile parlamentare ar trebui să fie organizate cât mai repede astfel bugetul de stat pe 2013 să fie pregătit de noul guvern şi noua majoritate parlamentară, a declarat, vineri, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PSD, deputatul Dan Nica.

Social-democratul a afirmat că varianta desfăşurării alegerilor parlamentare în octombrie ar fi optimă pentru ca bugetul să intre în funcţiune chiar la începutul lui 2013.

„Cel mai bine ar fi ca alegerile să se desfăşoare undeva în octombrie, mai ales că există o obligaţie de a prezenta bugetul în Parlament până pe 15 octombrie, termen nerespectat niciodată în guvernările Boc. Dacă alegerile se desfăşoară de aşa manieră încât să existe o lună de zile până la sfârşitul anului, acest lucru ar face să avem un buget pregătit pentru 2013 şi să intre în vigoare încă de la începutul anului. Celelalte variante sunt variante proaste.

Fie începi anul 2013 fără buget, deci este un semnal extrem de prost, fie această întârziere a intrării bugetului în funcţiune poate să creeze discuţii cu ceilalţi parteneri şi investitori. Aceste variante care blochează bugetul duc la blocarea investiţiilor şi la pierderea acestora în primul trimestru al anului’, a spus Nica.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.