După pierderea imunităţii, Nicolas Sarkozy ar putea ajunge pe mâna justiţiei

Riscul urmăririi penale planează asupra fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy. Vineri , 15 iunie, încetează imunitatea ex-locatarului de la Palatul Elysee şi cât de curând el va fi convocat pentru a depune mărturii în câteva dosare, relatează staţia de radio BFM.

Înainte de toate este vorba de procesul încă nefinalizat în dosarul celei mai bogate femei din Franţa – Liliane Bettencourt, protagonista unui scandal de evaziune fiscală şi de finanţare ilegală a partidelor. Potrivit anchetatorilor, moştenitoarea imperiului L’Oreal a sponsorizat ilegal în 2007 campania electorală a lui Sarkozy cu cel puţin 150.000 de euro.

Citeste si:  Pivniceru: Legislativ şi financiar sistemul judiciar e pregătit să primească noul Cod de procedură civilă ca aplicaţie la 1 februarie

Politicianul va fi nevoit să respundă la mai multe întrebări incomode, inclusiv în aşa-numita afacere Karachi cu privire la contracte vizând vânzarea de arme. Autorităţile judiciare franceze îl suspectează pe fostul preşedinte de implicare directă în comisioanele încasate de fostul premier Edouard Balladur pentru furnizarea de submarine Pakistanului. Sarkozy a fost la vremea respectivă purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a acestuia.

Cele mai recente acuzaţii vizează suma de 50 de milioane de euro pe care Sarkozy le-ar fi primit ilegal pentru campanie de la dictatorul libian Muammar al-Gaddafi.

Citeste si:  Twitter, un site din ce în ce mai cunoscut în Franţa

Până acum, Nicolas Sarkozy a respins toate aceste acuzaţii, despre care a afirmat că sunt ‘nefondate, mincinoase şi scandaloase’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata