EURO 2012 – Amenzi pentru Germania şi Portugalia

Federaţia germană de fotbal a fost sancţionată cu o amendă de 10.000 euro (pentru aruncarea de proiectile de către suporteri), iar Federaţia portugheză, cu 5.000 euro (pentru întârzierea loviturii de începere a reprizei a 2-a a meciului de sâmbătă), a anunţat joi UEFA.

Aceste fapte minore s-au înregistrat la meciul Germania-Portugalia (1-0), disputat sâmbătă la Lvov (Ucraina) în grupa B a Euro 2012.

Proiectilele aruncate din tribune au fost în principal ghemotoace de hârtie, în apropierea cornerului stâng al Nationalmannschaft. Incidentul a luat sfârşit în momentul în care speaker-ul stadionului le-a cerut spectatorilor, în engleză şi în germană, să înceteze această activitate care nu are nimic de-a face cu sportul.

În ce priveşte întârzierea loviturii de începere, imaginile televizate l-au arătat pe Cristiano Ronaldo, căpitanul portughez, încercând să-şi preseze coechipierii, care îşi târau crampoanele pe culoare, pentru reluarea meciului.

”S-ar fi putut evita acest gen de incidente, însă nu a fost o mare problemă pentru meci”, a comentat primarul oraşului Lvov, Andrei Sadovîi, a doua zi, în faţa presei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.