EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Falcă: Gestul PDL transmite un semnal de posibilitate a reconstrucţiei unei structuri de centru dreapta puternice

0

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Falcă a declarat, joi seară, la finalul Colegiului Naţional Director (CND), că gestul partidului este unul care transmite un semnal de posibilitate a reconstrucţiei unei structuri de centru dreapta puternice.

„În momentul în care majoritatea partidului a luat o decizie, nu se comentează, se pune în aplicare. Eu cred că România are nevoie de o mişcare de centru dreapta iar gestul PDL este un gest corect pentru deschiderea pe piaţa politică a posibilităţii de a avea o mişcare de centru dreapta ca şi pondere la ceea ce avem în acest moment, o mişcare de centru stânga”, a afirmat primarul Aradului.

Întrebat dacă se vede în conducerea interimară a PDL, în condiţiile în care a obţinut rezultate foarte bune în alegeri, el a spus că nu rezultatele alegerilor trebuie să-l propulseze ”imediat” în conducerea unui partid. „Să ajungem acolo. Eu cred că nu e important să fi într-o poziţie ci important este să ai o viziune şi să o pui în practică.

Eu cred că peste tot în lume trebuie să existe şi stânga şi dreapta, ca să fim în competiţie pe anumite valori. Dacă nu vom fi în competiţie pe anumite valori vom fi în competiţie pe lucruri care nu sunt serioase pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea ori a comunităţii locale ori a unei comunităţi naţionale„, a subliniat Falcă.

Despre posibilitatea ca Mihai-Răzvan Ungureanu să facă parte din acest proiect, liderul PDL a spus că despre acest lucru trebuie întrebat acesta. „Eu cred că oamenii care se consideră de centru dreapta şi care, trebuie să recunoaştem, au fost dezamăgiţi de parcursul unui partid de centru dreapta şi vor să vină în viaţa politică, acest gest al conducerii din care fac şi eu parte, este un gest care transmite un semnal de posibilitatea reconstrucţiei unei structuri de centru dreapta puternice”, a mai spus primarul Aradului.

În legătură cu preluarea interimatului de către Vasile Blaga, vicepreşedintele PDL a susţinut că încă nu au numărul de oameni care vor fi în zona respectivă ca să-şi dea seama cine poate să fie lider interimar. „Să ajungem acolo şi, la fel , tot o majoritate va decide. Dar nu cred că interimatul este important. Important este să ai corect o viziune pentru naţiunea română şi o viziune de centru dreapta”, a adăugat Falcă.

În ceea ce priveşte rămânerea lui Emil Boc în conducerea interimară a partidului Falcă a menţionat: „Emil Boc a luat astăzi o decizie, întrebaţi-l pe dânsul”.

La rândul său, vicepreşedintele PDL Monica Macovei a declarat că, aşa cum a spus şi la intrarea în sală, trebuie făcută o analiză serioasă, cu mandatele pe masă, aşa s-a întâmplat. „Am făcut-o cu mandatele pe masă şi tot BPN şi-a dat demisia „, a afirmat aceasta.

Ea a refuzat să spună cât poate să rămână, potrivit statutului, o conducere interimară şi dacă ar putea rămâne până după alegerile generale. „Nu vă răspund la această întrebare. O să decidem. Noi ne întâlnim din nou duminică, tot în CND, şi vom stabili paşii următori”, a punctat liderul PDL.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.