Grecia: Miniştrii de finanţe din zona euro, dispuşi să discute imediat ce rezultatele alegerilor vor fi cunoscute

0

Miniştrii de finanţe din zona euro sunt gata să organizeze o conferinţă telefonică imediat ce rezultatele legislative de duminică, 17 iunie,  din Grecia vor fi cunoscute, au informat două surse diplomatice europene, relatează joi AFP.

‘O conferinţă telefonică a Eurogrupului este posibilă după rezultatele de duminică seara, însă nimic nu este decis’, a declarat una dintre aceste surse, intervievată miercuri, subliniind că miniştrii de finanţe din zona euro ar trebui să se ‘concentreze’ în legătură cu ce ar trebui făcut dacă extrema stângă elenă ar câştiga detaşat alegerile.

Joi, o altă sursă diplomatică a confirmat că miniştrii de finanţe din zona euro sunt gata să se reunească prin intermediul unei teleconferinţe.

‘Toate dispoziţiile au fost date pentru a se permite organizarea foarte rapidă a unei teleconferinţe, dacă va fi necesar, imediat ce vom avea rezultatele’, adică duminică seara, a precizat sursa citată.

Acestă teleconferinţă nu a fost decisă. Iniţiativa revine preşedintelui Eurogrupului, premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, a insistat sursa europeană.

Reuniunea vizează în special găsirea unei căi de comunicare între membrii Eurogrupului în legătură cu rezultatele alegerilor, pentru a se evita astfel declaraţiile nepotrivite, aşa cum s-a întâmplat în trecut, a precizat sursa.

Liderul stângii radicale din Grecia, Alexis Tsipras, a anunţat miercuri că şi-a propus un termen de zece zile pentru noi negocieri cu Uniunea Europeană, în cazul în care va fi ales la scrutinul care are loc duminică, 17 iunie. El a dat asigurări că prima sa sarcină va fi de a ‘profita, până la summitul european din 28 iunie, de intervalul crucial de 10 zile pentru a purta negocieri veritabile şi dure pe terenul european’.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.