Mihai Eminescu, comemorat la Chişinău

0

Zeci de politicieni, oameni de cultură, dar şi simpli cetăţeni au depus vineri, 15 iunie, flori la bustul lui Mihai Eminescu din centrul Chişinăului, la împlinirea a 123 de ani de la moartea poetului.

Manifestaţia, mai sobră ca în alţi ani, s-a desfăşurat în faţa bustului poetului de pe Aleea Clasicilor. Cu acest prilej, preşedintele parlamentului Marian Lupu a declarat că Mihai Eminescu este o parte a tezaurului cultural european şi universal.

Şi premierul Vlad Filat a subliniat relevanţa operei lui Mihai Eminescu pentru cultura naţională, amintind că data de 15 ianuarie, ziua în care s-a născut marele poet, a fost declarată Ziua Naţională a Culturii în Republica Moldova.

„Opera lui Eminescu este una complexă şi de o mare valoare. Mai mult decât atât, Eminescu nu a scris doar poezii şi proză, el a fost un om cu o prestaţie civică excelentă, iar prin comportamentul său de atunci dă lecţii şi în ziua de astăzi”, a declarat Vlad Filat.

„Nu este de ajuns doar să vorbim frumos despre Mihai Eminescu, este necesar să-i urmăm valorile pe care le-a promovat”, a subliniat la rândul său primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

„Opera lui Mihai Eminescu este actuală şi pentru începutul secolului XXI, iar politicienii ar trebui să ia în consideraţie învăţăturile poetului”, a declarat preşedintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu. „Una dintre cele mai importante, este să fim uniţi. Să nu ne dezbinăm. Doar un popor care are aceeaşi poziţie şi aceleaşi opţiuni izbândeşte în istorie”, a subliniat el.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.