Oamenii de ştiinţă au transformat vinul în ţesătură

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea de Vest (University of Western) din Australia au găsit o modalitate de a transforma vinul roşu într-o ţesătură similară bumbacului, din care se pot face diverse articole verstimentare, de la rochii şi tricouri până la costume de baie şi de scafandru, relatează Oddity Central.

Ţesătura neobişnuită a fost obţinută după ce în vin a fost adăugată bacteria Acetobacter, care a modificat proprietăţile lichidului. Pe suprafaţa vinului s-a format un fel de strat spongios, pe care oamenii de ştiinţă l-au colectat şi l-au adunat pe un manechin. Uscându-se, substanţa s-a transformat în ţesătură.

‘Invenţia noastră va redefini industria textilă. Ideea constă în combinarea artei cu ştiinţa, plus un pic de inventivitate pentru a crea o îmbrăcăminte special fermentată, care poate lua orice formă fără nicio cusătură’, susţine Gary Cass , participant la studiu.

Autorii invenţiei cred că, în timp, ţesătura unicat se va produce la scară industrială, deşi în acest moment tehnologia este încă în stadiu incipient de dezvoltare. Unii experţi din domeniu sunt mai puţin optimişti şi afirmă că va mai trece ceva timp până când Pinot Noir sau Merlot se vor transforma în haine casual.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.