EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Preşedintele BCE crede că a venit rândul politicienilor să întărească euro

Economia zonei euro se confruntă cu riscuri serioase, iar politicienii trebuie să acţioneze rapid pentru a întări euro, a declarat vineri preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, transmite Reuters.

‘Există riscuri serioase, riscuri care au de-a face în primul rând cu incertitudinea crescută. Pieţele şi populaţia trebuie să fie asigurate că vom călători împreună’, a declarat Mario Draghi la o conferinţă a economiştilor şi specialiştilor din băncile centrale.

Precizând că BCE este gata să ofere noi lichidităţi băncilor, Mario Draghi a subliniat că este rândul politicienilor să împiedice escaladarea crizei. ‘Am ajuns la un punct la care alegerile politice au devenit mai importante decât instrumentele monetare’, a avertizat preşedintele BCE.

Mario Draghi a adăugat că este în strânsă legătură cu alţi oficiali europeni de rang înalt, precum preşedintele UE, Herman Van Rompuy, preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso, şi şeful miniştrilor de finanţe din zona euro, Jean-Claude Juncker, pentru a pune la punct o viziune pe termen lung a uniunii economice şi monetare. Întrebat când va fi făcut public rezultatul acestor discuţii, Mario Draghi a răspuns că în curând. ‘Toată munca pe care o facem are în vedere următorul summit al liderilor UE din 28-29 iunie’, a spus preşedintele BCE.

În ultimele săptămâni Draghi a cerut în repetate rânduri liderilor europeni să pună la punct o viziune cu privire la modul în care euro va funcţiona în viitor, viziune care ar trebui clarificată la următorul consiliu european.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata