Procesul lui Andrei Plăcintă a fost amânat de Curtea de Apel Bucureşti pentru 5 iulie

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, joi, pentru 5 iulie, judecarea apelului formulat de fiul senatorului Sorina Plăcintă, Andrei Plăcintă, la decizia prin care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Andrei Plăcintă a fost condamnat pe 14 martie, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare şi opt ani termen de încercare în dosarul în care este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din decembrie 2010, când şi-a agresat prietena în zona Berzei din Capitală.

Potrivit deciziei magistraţilor TB, Andrei Răzvan Plăcintă a fost condamnat la trei ani închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat, la un an de închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, la şase luni închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Conform legii, judecătorii au contopit pedepsele aplicate, Andrei Plăcintă urmând a executa pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de trei ani de închisoare.

Pe durata termenului de încercare, inculpatul se va prezenta la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, conform programului stabilit de instituţie, va anunţa Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea orice schimbare de domiciliu şi orice deplasare care depăşeşte opt zile. În plus el trebuie să comunice şi să justifice Serviciului de Probaţiune schimbarea locului de muncă şi informaţii prin care să poată fi controlate mijloacele de existenţă.

În plus, Andrei Plăcintă va fi obligat pe durata termenului de încercare să desfăşoare o activitate indicată de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea şi să nu conducă niciun autovehicul.

Decizia a fost atacată cu apel de avocatul lui Andrei Plăcintă.

În luna iunie 2011, Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie, când şi-a agresat prietena.

Procurorii au stabilit că, în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota şi spărgând luneta.

În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbaţi, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, unul dintre bărbaţi a căzut în faţa autoturismului iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorii au stabilit că un alt bărbat, rămas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Plăcintă, în încercarea de a determina încetarea acţiunilor violente ale acestuia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.