EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Siderurgiştii de la ArcelorMittal au încheiat protestul, dar negocierile continuă la Comisia de Dialog Social

0

Aproximativ 200 de siderurgişti de la ArcelorMittal Hunedoara au încheiat, joi după amiază, protestul declanşat la ieşirea din schimbul întâi, oamenii solicitând majorarea salariilor şi încheiarea noului contract colectiv de muncă.

Sindicatul Siderurgistul, de la ArcelorMittal Hunedoara, a cerut o majorare a salariilor cu 20% şi a respins oferta de creştere a salariilor cu 3%, comunicată de administraţie, solicitând, totodată, convocarea Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Hunedoara.

‘Am primit o ofertă la solicitările noastre, adică o creştere a salariilor cu 3% de la 1 aprilie şi 2% de la 1 octombrie. Este o creştere neacceptată de salariaţi, motiv pentru care protestăm. Vom avea o întâlnire şi în Comisia de Dialog Social, de la Prefectură, şi urmează să stabilim paşii pe care-i vom parcurge, în continuare’, a declarat preşedintele Sindicatului Siderurgistul, Petru Vaidoş.

Întrebat dacă există riscul declanşării altor acţiuni de protest, liderul sindical a spus că se poate ajunge la o asemenea situaţie, chiar dacă Sindicatul Siderurgistul nu doreşte acest lucru, din cauza crizei economice manifestate pe plan mondial.

În timpul protestului, oamenii au strigat mai multe lozinci împotriva administraţiei şi au purtat pancarte cu diverse mesaje. Pe una dintre ele era notat că majorarea salariilor de 3% oferită de administraţie reprezintă un plus la salariu de cinci euro pentru fiecare angajat.

Mişcarea de protest a sindicaliştilor a avut loc în faţa Oţelăriei Electrice nr.2, iar după un timp angajaţii au intrat în combinatul siderurgic şi au mărşăluit până la clădirea administrativă, unde au rămas aproape o oră. Accesul jurnaliştilor în incinta combinatului ArcelorMittal Hunedoara a fost interzisă de personalul de pază. Mitingul s-a încheiat fără incidente.

La ArcelorMittal Hunedoara mai lucrează circa 800 de angajaţi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.