Specialiştii IT consideră că tabletele, smartphonurile şi ultrabookurile vor transforma locul de muncă în birouri mobile

Tabletele şi smartphoneurile, alături de dispozitivele ultrabook reprezintă viitorul tehnologiei şi prin prisma dezvoltării accelerate a internetului, ceea ce va schimba radical modul de a munci, consideră specialiştii în domeniu prezenţi, vineri, la o nouă conferinţă Agora, intitulată ‘Mobile Office’

‘În ultimii ani este din ce în ce mai evident că modul în care muncim şi modul în care accesăm informaţia s-a schimbat radical. Laptopurile, notebookurile, netbookurile şi, mai nou, ultrabookurile au devenit o prezenţă comună în viaţa noastră.

În ultimii doi ani, am fost invadaţi de tablete şi de smartphoneuri. Unii vorbesc deja despre o eră post PC, alţii despre o eră PC+ sau despre o lume a celor minimum patru ecrane. Evident că acest lucru nu ar fi fost posibil fără dezvoltarea internetului şi, în mod special, a reţelelor 3G şi Wi-Fi’, potrivit reprezentanţilor industriei de profil.

Aceştia consideră, totodată, că, în numeroase cazuri, locul de muncă a devenit un spaţiu mobil, fapt datorat şi echipamentelor tehnologice de ultimă generaţie.

‘S-a modificat radical şi modul în care muncim. Munca nu mai este asociată unui interval orar de genul 8:00-16:00 sau unei locaţii fixe/birou. Biroul nostru este acum peste tot, la companie, acasă, în parc, în mijloacele de transport. Astfel, avem nevoie de echipamente care să fie uşor de transportat şi care să aibă o durată de viaţă a bateriei cât mai lungă’, au menţionat iniţiatorii conferinţelor Agora.

Conform studiului GfK TEMAX România, publicat recent, vânzările de produse IT au înregistrat o creştere cu 3,2%, în primul trimestru din 2012 faţă de intervalul similar din anul anterior, până la un nivel de 101 milioane de euro.

Astfel, laptopurile şi tabletele sunt vedetele sectorului la începutul acestui an, iar în ceea ce priveşte electronicele sectorul este în stagnare, vânzările totale ajungând la 62 de milioane euro.

Pe de altă parte, fondatorul E-Boda, Alexandru Drăgoiu, estima, la finele lunii aprilie, că volumul total al vânzărilor de tablete în România se va tripla în 2012, până la peste 120.000 de unităţi, de la 40.000 de unităţi cât s-a consemnat în anul anterior.

‘În 2011, s-au vândut la nivel mondial 64 milioane de tablete, iar estimările pentru 2012 arată vânzări de 104-105.000 de unităţi. În România, anul trecut s-au comercializat 40.000 de tablete, ceea ce înseamnă chiar nimic raportat la piaţa mondială, dar potenţialul pieţei este de creştere. Părerea mea este că vânzările de tablete în România se vor tripla în acest an faţă de anul anterior’, a explicat Drăgoiu.

Agora Group a organizat, vineri, la Bucureşti, conferinţa de tema ‘Mobile Office’, în cadrul căreia a avut loc şi expoziţie de specialitate unde au fost prezentate cele mai noi echipamente mobile şi soluţii care caracterizează biroul mobil, tendinţele pentru perioada următoare.

Conferinţele de Tehnologie Agora reprezintă o suită de manifestări menite a prezenta soluţii concrete pentru administraţia publică centrală şi/sau instituţiile financiar-bancare, telecom, utilităţi şi marile companii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.