Statele Unite stabilesc un record de vânzări de arme în 2012

0

Vânzările de arme americane au atins un record în acest an ajungând la peste 50 de miliarde de dolari, după contracte majore cu Arabia Saudită şi Japonia, a anunţat joi un înalt responsabil al administraţiei Obama.

Andrew Shapiro, secretar de stat adjunct pentru afaceri politice şi militare, a mentionat de asemenea dorinţa de a încheia contracte de vânzări suplimentare cu India, care are în vedere o achiziţie de 22 de elicoptere Apache pentru 1,4 miliarde de dolari.

„Astăzi, vă pot confirma că acesta este un an record pentru vânzările militare internaţionale”, a declarat Shapiro presei în timpul unei teleconferinţe. „Am depăşit deja 50 de miliarde pentru exerciţiul /financiar/ 2012”, care se încheie la 30 septembrie.

Această cifră reprezintă o creştere cu 70% faţă de vânzările de la stat la stat în 2011, care a fost deja un an record, cu vânzări în valoare totală de 30 de miliarde de dolari.

Contractul de 29,4 miliarde cu Arabia Saudită pentru vânzarea a 84 de avioane de vânătoare Boeing F-15SA şi îmbunătăţirea flotei sale existente de 70 F-15 cu versiuni mai puternice a fost „în mod evident foarte semnificativ”, potrivit acestui responsabil, citat de AFP.

Dar această cifră include de asemenea vânzarea de F-35 „Joint Strike Fighter” Japoniei, a intrat el în detalii, „care este evaluată la aproape 10 miliarde”.

Refuzând orice prognoză pentru 2013, el a indicat totuşi că Statele Unite încearcă să-şi consolideze prezenţa pe pieţe cruciale, mai ales India.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.