EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

„Street Delivery”, eveniment de urbanism, arhitectură şi arte, la cea de-a şaptea ediţie

Cea de-a şaptea ediţie „Street Delivery”, eveniment de urbanism, arhitectură şi arte care îşi propune recuperarea peisajului urban de către pietoni şi comunitate, se va desfăşura în perioada 15-17 iunie pe strada Arthur Verona din Bucureşti.

Potrivit Fundaţiei Cărtureşti şi Ordinului Arhitecţilor din România, organizatorii evenimentului, strada Arthur Verona, transformată în stradă pietonală pentru trei zile, şi Parcul Grădina Icoanei vor găzdui la Street Delivery 2012 un program alcătuit din: muzică live, DJ sets, performing arts – artă stradală, proiecţii de filme, ateliere pentru copii, prezentări de haine vintage, jocuri pentru copii şi adulţi, diverse ateliere, teatru şi poezie în stradă.

„Scopul nostru a fost să reîntregim strada Arthur Verona, traversând bulevardul Magheru – pentru că ea, de fapt, începe dincolo de acesta – şi astfel, Parcul Grădina Icoanei s-ar uni, printr-un traseu pietonal mai divers, mai sigur şi alternativ la căile de acces auto, cu Grădina Cişmigiu.

Această promenadă ar prilejui un alt gen de relaţie cu oraşul, casele şi traficul, decât cele obişnuite; ai descoperi oportunităţi şi locuri care acum nici nu ne putem imagina că ar putea fi folosite. Există un beneficiu economic şi de confort urban, pe care poţi să-l descoperi în momentul când accepţi că pietonul şi drepturile celorlalte mijloace de deplasare sunt egale cu cele ale maşinilor”, declară preşedintele Fundaţiei Pro Patrimonio, arh. Şerban Sturdza, potrivit sursei citate.

La rândul său, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Şerban Ţigănaş, consideră că „Street Delivery este un exerciţiu de bucurie prin bună învecinare”, „la fiecare ediţie, Street Delivery îşi propune să rezolve o problemă a cartierului, cât de mică, fie că e vorba de un trotuar care trebuie reparat, de un gard care trebuie refăcut de nişte meşteri, de monumente sau de piaţeta din faţa Bisericii Anglicane, lucruri care aduc calitate spaţiului urban”.

Street Delivery a luat naştere în 2006 şi de-atunci îşi propune în fiecare an să ofere – prin artă, prin colaborare şi dialog – un cadru în care societatea civilă, artişti, arhitecţi, muzicieni, locuitori ai străzii şi toţi cei care doresc să se facă văzuţi şi auziţi să poată prezenta o alternativă la felul în care este percepută locuirea oraşului, precum şi potenţialul pe care îl au Bucureştiul şi alte oraşe din România care se confruntă cu situaţii similare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata