Suceava: 15 unităţi de învăţământ din judeţ au fost închise din cauza meningitei

0

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat presei, vineri, 15 iunie, că un număr de 15 unităţi şcolare din judeţ vor fi închise, începând de luni, din cauza evoluţiei cazurilor de meningită.

Decizia a fost luată în şedinţa de vineri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după semnalarea a 40 de cazuri de îmbolnăvire în judeţ.

Sinescu a precizat că vor fi închise, cu o săptămână înainte de încheierea anului de învăţământ, şapte grădiniţe şi opt şcoli generale, respectiv grădiniţele ‘123’, ‘Prichindelul’, ‘Guliver’, ‘Neghiniţă’ şi ‘Ţăndărică’, Grădiniţa nr.6 din Burdujeni Sat, Grădiniţa din Plutoniţa-Frasin, şcolile generale nr. 3, 4, 6, 7, 11, toate din Suceava, precum şi şcolile din Berchişeşti, Pâraie-Mălini şi Doroteia-Frasin.

În ultimele două săptămâni, în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost internaţi cu diagnosticul de meningită acută virală doi sugari, 37 de elevi şi preşcolari, precum şi o educatoare. Trei dintre pacienţi au fost deja externaţi.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.