Hidroelectrica şi-a cerut insolvenţa

Hidroelectrica a solicitat insolvenţa companiei, în 15 iunie 2012, cazul urmând să fie judecat pe 20 iunie, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

Insolvenţa ar putea reprezenta o modalitate prin care compania ar putea opri contractele bilaterale ale societăţii cu ‘băieţii deştepţi’ din energie.

Primul temen de judecată a fost stabilit pentru 20 iunie 2012.

În 6 iunie 2012, şeful OPSPI, Remus Vulpescu, declara, la o conferinţă de presă, că majorările de preţ din contractele bilaterale ale Hidroelectrica renegociate până în prezent cu beneficiarii sunt prea mici, reducerile de cantităţi la fel, iar niciuna dintre companii nu a acceptat reducerea perioadei contractului.

‘Unele dintre opţiunile noastre ne-ar putea permite să tragem o concluzie relativ rapid, altele după întâlnirea cu boardul. Sunt opţiuni pentru renegociere, pe care variantă o alegem, depinde şi de rezultatele economice şi de respectarea principiilor de drept.

Varianta scurtă ar fi să ne pliem la ofertele făcute până în prezent de aceşti beneficiari. Niciunul nu a acceptat reducerea perioadei. Sunt, în opinia noastră, creşteri prea mici de preţ şi reduceri mici de cantităţi. Se poate obţine mai mult pentru Hidroelectrica. Noi vă spunem că aceste contracte pot fi încetate, însă rezilierea ne limitează opţiunile’, a declarat Remus Vulpescu.

De asemenea, acesta a precizat că în negocieri autorităţile române nu sunt satisfăcute de stabilirea unui preţ pentru anul actual, apropiat de preţurile pieţei concurenţiale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.